Kategorier

Normer-Instruktioner nödljus

Nödljus är en fråga om säkerhet och trygghet i den offentliga miljön. Boverket, Arbetsmiljöverket, Elsäkerhetsverket och Räddningsverket är de mydigheter som har tillsyn över nödbelysningsanläggningar. Lagar, regler och förordningar kring nödbelysning är ofta rellativt generella och ger därmed utrymme för tolkningar som ofta skapar osäkerhet. Som minimikrav gäller dock Svensk Standard SS-EN1838 som är baserad på den europeiska standarden EN 838:1999.
Branschorganisationen FSN har utarbetet en bok som underlättar planeringen och kan vara ett bra hjälpmedel i tolkningen av kraven.

Den nya projekteringsguiden finns både för gratis nedladdning (pdf) och i tryckt utgåva. Även den tryckta utgåvan får du gratis av oss (värde 130 kr), skicka bara ett mail med dina uppgifter till info@accenta.se

FSN's guide om
Projektering och underhåll för nödbelysning

Bläddra i publikationen »
Ladda ner som PDF »


AKTUELLT

NYA MEDARBETARE

Vi har nöjet att presentera nya medarbetare till vårt team!

Henrik Larsson tillträdde i mitten av augusti tjänsten som Försäljningschef för Accenta. Henrik kommer närmast från Molex Sweden och tar med sig en gedigen erfarenhet från försäljning inom El- & Elektronikbranschen.

Gabrielle van der Wal kommer från och med början av september att arbeta som Säljare med Stockholm som utgångspunkt. Gabrielle kommer närmast från Säkerhetsresurs och tar med sig en bred kunskap från projektering och försäljning av brandskydd samt larm.  

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna till Accenta!De flesta av våra armaturer finns med i SundaHus Miljödata samt i Byggvarubedömningen

När du behöver vara säker på att armaturerna till ditt projekt uppfyller de krav som ställs i Byggvarubedömningen och SundaHus kan du lugnt välja armaturer från Accenta.


Välkommen in i webshoppen!

Nu har vi uppdaterat alla produkter och produktblad.

Logga in eller skapa ett konto »