Kategorier

Om Accenta

Företaget startades 1968 av fyra avhoppare från gamla Exaktor där de startade sin bana med att ta fram och tillverka olika modeller av bokhyllbelysning samt spotlights för skyltfönster.

På 80-talet började tillverkningen av produkter inom hänvisning samt nödljusarmaturer. Accenta tog även fram elektroniken till armaturerna och centralmatade aggregat och hade även patent på en del av elektronikenheterna. I mitten på 80-talet och en lång tid framöver tillverkades även don för 24V:s drift som monterades i bl.a. tågvagnar. Allt tillverkades i egna lokaler i Värnamo.

Under 90-talet började Accenta ta in andra produkter i sortimentet bl.a. IP65 klassade armaturer. I början och mitten på 2000-talet inleddes ett samarbete med leverantör från England och från 2007 även leverantör från Polen som idag är vår huvudleverantör.
Sen oktober 2007 ingår Accenta i Malux koncernen.

Kundkretsen består av elgrossister, elinstallatörer, företag inom brandskydd samt konsulter. Vi har hela Sverige som vår marknad och våra filialer placerade i Värnamo, Malmö, Göteborg och Stockholm.

Inte bara den ”gröna skylten”

Accenta marknadsför ett brett program av nöd- och reservbelysningsutrustningar. Vi har snart 50 års erfarenhet av utveckling, tillverkning och försäljning av nödbelysningsarmaturer. Inte bara den bekanta gröna skylten utan även den avancerade elektroniken som driver armaturen.

Spännande produktprogram

Vårt produktprogram innehåller batteri och centralmatade nöd- och hänvisningsarmaturer i fler utföranden och modeller. Vi har även handstrålkastare och strålkastare för fast montage. Dessutom har vi tidigare utvecklat och tillverkat driftcentraler för glödljus, lysrör med HF-don och med 50 Hz drift.

Höga krav

På Accenta ställer vi mycket höga krav på kvalitet och säkerhet. Vår policy är att alltid vara bra på att leverera bra produkter i rätt tid.


AKTUELLT


De flesta av våra armaturer finns med i SundaHus Miljödata samt i Byggvarubedömningen

När du behöver vara säker på att armaturerna till ditt projekt uppfyller de krav som ställs i Byggvarubedömningen och SundaHus kan du lugnt välja armaturer från Accenta.


Välkommen in i webshoppen!

Nu har vi uppdaterat alla produkter och produktblad.

Logga in eller skapa ett konto »